facbook
oil paintings
sculptures
zeefdrukken
opdrachten
verhuur
curriculum vitae
publications
exposities
shop
atelier 

index

  Bekijk het profiel van Donna op Pinterest.

ZAND Kunst & Cultuur

Art Walk Zandvoort - ZAND Kunst & Cultuur

 


 

Honored and proud to see my painting has a permanent spot among the many masterpieces in the Gemeentemuseum Den Haag. Oil painting "Different Views" on display in section 175 of the Wonderkamers.


Kunst10daagse Maison des arts, galerie Bergen NH

Tijdens de Kunst10daagse van Bergen (17 – 26 oktober 2014) kunnen de kunst- én autoliefhebbers aan hun trekken komen in de galerie van Rogier Jonk, de zoon van Nic Jonk. Hij heeft zich, samen met zeven andere kunstenaars, laten inspireren door het automerk Porsche.
Rogier Jonk is de telg van Nederlands bekendste beeldhouwer Nic Jonk en runt sinds mei van dit jaar zijn galerie in het hart van Bergen. Samen met de kunstenaars Rob Scholte, Peter Diem, Erik Tierolf, Theo van de Boogaard, Donna Corbani, Pascale Lefebvre, Robbert Strüwer heeft Rogier Jonk een prachtig kunstwerk gemaakt met als thema Porsche. Jonk heeft hiervan op zijn beurt weer schitterende gicleeprinten gemaakt. De printen zijn in een oplaag van slechts 100 exemplaren gedrukt in 10 kleuren op 240 grams fine art paper met een formaat van 43 x 60 cm. Uiteindelijk zijn ze verzameld in een houten box. Op voorhand is deze Porschebox al een collectorsitem. Tijdens de Kunst10daagse zijn de boxen en de originele werken te bewonderen bij Maison des Arts aan Plein 7 in Bergen
Voor meer info kunt u terecht op www.rogierjonk.nl.


 

 

 


*Ivm gemeentelijke hernummering is mijn adres veranderd van nummer 5 naar nummer 104, ook de postcode is veranderd.*

http://www.facebook.com/AtelierCorbani


Dubbele Expositie in Zandvoort & Amsterdam

De gehele maand november 2010 exposeer ik met groot en klein formaat olieverfschilderijen en zeefdrukken in Galerie de Buzzzzhalte, deze galerie ligt in het centrum van Zandvoort en is elke zaterdag en zondag open van 12 tot 17 uur (andere tijden/dagen opafspraak). Hier kunt u ook terecht voor mijn nieuwe kunstdrukken ( kado tip, al voor 30 euro incl. houten lijst ! )

Louis Davidsstraat 16 - Zandvoort - za-zo 12 tot 17 uur -november 2010

Stone Valley Amsterdam
HoogteKadijk 40
- Verlengd tot onbepaalde tijd -
di-vr 12-19 za 12-17 uur

Hier exposeer ik met middelformaat olieverfschilderijen. De Stone Valley Gallery toont tevens grote mineralen stenen als amethist en citrine met afmetingen tot wel 2 meter hoog. Een prachtige combinatie.

 


21 augustus t/m 3 oktober 2010 deelname: Expositie Voetlicht in het Zandvoorts museum


Voetlicht
KunstKracht 12, het kunst- en cultuurevenement in Zandvoort zal dit jaar op zaterdag 2 en zondag 3 oktober weer garant staan voor een weekend vol Kunst en Cultuur. Voor wie echter niet kan wachten, biedt de overzichtstentoonstelling 'Voetlicht' in het Zandvoorts Museum een uitkomst.


Supermarkt keten Aldi Sud Duitsland verkoopt behalve levenswaren ook luxe artikelen en brengt in de zomer van 2010 twee kunstdrukken van Donna Corbani uit. Deze zullen verkocht worden in alle Aldi's in Zuid Duitsland. De oplage is 3500 stuks van elk en heeft een houten lijst van 50 x 70 cm.

Exclusief te koop bij Aldi Sud.


Donna Corbani & Rob Muntz

live painting by Donna Corbani 12.00 tot 18.00 uur

All is One ( van 100% Isis ) presenteerde Ruigoord Weekend. Voor dit tweedaagse festival heb ik een schilderij van meer dan 2,5 meter gemaakt op paneel. Op de achterzijde van het paneel konden bezoekers met krijt hun eigen kunstwerk creeeren. De eerste krijtstreep werd gezet door Rob Muntz die een radio verslag van het festival gaf.


Fame in India!

India Times, Jaipur


Expositie oktober tot maart 2010

Vanaf heden zijn een er 5 sculpturen (binnen en buiten) van mij te zien bij Artihove in Bergschenhoek. Deze prachtige beeldentuin en galerie is elke dag geopend.


Bezoek mijn stand @

KUNST & LIVING IN ROTTERDAM AHOY

16 t/m 18 oktober 2009.

Openingstijden:

vrijdag 16 oktober - 17.00 - 22.00 uur

zaterdag 17 en zondag 18 oktober - 11.00 - 18.00 uur.


KUNST IN AHOY is laagdrempelig en richt zich op een breed publiek. Niet alleen de pure kunstliefhebbers maar ook mensen die eenmalig kunst willen aanschaffen of gewoon willen genieten van kunst bezoeken de beurs. Tijdens deze beurs zijn er leuke kinderworkshop, zodat ouders of begeleiders ongestoord rond kunnen kijken. Een bezoek aan KUNST EVENT is het uitje voor het hele gezin. Het aanbod van de kunstenaars op de beurs is enorm; van schilderijen tot sculpturen en van sieraden tot glasobjecten. Er staan en hangen ontelbare kunstwerken en ook voor ieder budget is er volop keus.

Lifestyle gedeelte

Hier kunnen bezoekers en natuurlijk ook de deelnemers kennis maken met de geneugten van het goede leven. Wijnen, spijzen en mooie dingen horen bij de kunst van het goede leven. Op de beurs zal hiervoor een speciaal gedeelte voor worden ingericht.

 


Metro Pictures 519 West 24th Street, New York City

Saturday January 10, 11:00 AM - 7:00 PM
The annual display and sale of postcard-size artworks


artists include: Donna Corbani, Jeff Koons, Cindy Sherman, RossBleckner, Kara Walker, Robert Longo, John Waters, Catherine Opie, GlennLigon, Tony Feher, Ann Hamilton, Kiki Smith, Nayland Blake, Fred Wilson,Mary Heilmann, David Armstrong, Carrie Mae Weems, Barton Lidice Benes, AdamFuss, Jane Hammond, McDermott & McGough, Vito Acconci, John Baldessari,Louise Lawler, Marcel Dzama, Patty Chang, Paul Pfeiffer, T.J. Wilcox,Marilyn Minter, Kate Shepherd, Arturo Herrera, Julie Mehretu, Emily Jacir,Alfredo Jaar, Jack Pierson, Barry McGee, Slava Mogutin, Rirkrit Tiravanija,Lawrence Weiner, Annie Sprinkle, William Wegman, Yoko Ono, and many, manymore.
Saturday, January 10, 11:00 AM - 7:00 PMAll works are only $75 EACH. Buy four, get one free. Works are signed onthe back and displayed anonymously. Artists' names revealed only afterpurchase. First-come, first served. $5 suggested admission The Preview PartyFriday, January 9, 6:00 - 8:00 PM $75 admission* includes one raffle ticket. Additional raffle tickets $20.Your only chance to get a sneak peek at the entire show! No sales, but onelucky raffle winner selects the first postcard. More prizes: new RizzoliKeith Haring book, signed Cindy Sherman catalog, artist multiples fromARTWARE editions and Tulip Enterprises. Special hosts: The Imperial Court ofNew York. Plus a silent art auction. Wine courtesy of Wine & SpiritsMagazine


Tentoonstelling Democratie is een kunst
Op dinsdag 11 maart om 16.30 uur wordt in de Tweede Kamer de tentoonstelling ‘Democratie is een kunst’ geopend door voorzitter van de Kunstcommissie van de Tweede Kamer, het Kamerlid Nicolien van Vroonhoven (CDA) samen met cabaretière en columniste Funda Müjde.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van dinsdag 11 maart tot en met vrijdag 2 mei aanstaande. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Gebouw Tweede Kamer, ingang aan de Lange Poten 4. Belangstellenden dienen een legitimatiebewijs mee te nemen.
meer info: website


OPENING ~ 14 Februari 2008 vanaf 16.30 uur.


Aldi verkoopt werk van Donna Corbani

Supermarktketen Aldi pakt dit jaar opnieuw uit met kunst in de winkelrekken. De klanten kunnen de werken van ondermeer Donna Corbani nog voor de kerst in het winkelwagentje leggen.

Zandvoort- Deze zomer heeft de zandvoortse kunstenares 5000 kunstdrukken gesigneerd voor alle aldi vestingen. Corbani moest er wel even over na denken maar stemde toch toe. De hoge kwaliteit van de ingelijste reproducties en de bekende kunstenaars die voorgaande jaren hieraan hebben meegewerkt waren doorslaggevend. Het was ook een eer dat een kunsthistoricus de uitgever getipt hadt over deze kunstenares. "Ik maak mensen graag blij met mijn figuren, Dankzij deze actie is mijn werk toegankelijk voor iedereen". Wie liever de originele werken in olieverf wilt zien kan t/m februari terecht in Galerie van Slagmaat aan de leidsestraatweg 36 in Woerden.

-De ingelijste reproducties gaan op 19 december 2007 in alle Aldi vestingen in de verkoop. Meer info: www.aldi.nl


-Expositie Donna Corbani & Jackie Habets.- 12 december 2007 tot februari 2008

GALERIE VAN SLAGMAAT OPENT IN GEMEENTELIJK MONUMENT
Kunst & design in voormalige wasserij

WOERDEN - Waar eens de was werd gedroogd, voeren nu kunst en design de boventoon: woensdag 12 december 16.30 uur 2007 opent Mariëtte van Slagmaat haar galerie in kunst en designartikelen aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden.

De openingsexpositie wordt verzorgt door Donna Corbani en Jackie Habets.
Corbani exposeert wervelende olieverfschilderijen en beelden in brons en gepolijst aluminium. Deze Amerikaanse kunstenares woont sinds 1992 in Nederland en haar werk heeft een duidelijke signatuur. Corbani's werk is verspreid over galeries en musea voornamelijk in Europa, Californie en New York waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Habets exposeert hoeden. In haar Hoedenatelier What's up vervaardigt zij bijzondere hoofddeksels, exclusieve handgemaakte hoeden maar ook praktische regenhoedjes. Habets organiseert voor diverse bedrijven en musea hoedenexposities en shows, onder andere de Internationale Hoedenprijs op Keukenhof.

De galerie heeft een selectie luxe kunst- en designboeken, de 'coffeetable books'. Speciaal is het recent verschenen fotoboek 'PIG 05049' van de Rotterdamse ontwerpster Christien Meindertsma, dat 187 producten gemaakt van een varken smaakvol in beeld brengt. Daarnaast zijn er ook leuke kinderkunstboeken en handzame kunstpockets.

De collectie bestaat verder uit wisselende exclusieve design artikelen met een hoog 'glossy' gehalte!

Galerie Van Slagmaat organiseert excursies, workshops en lezingen over kunst en design onder deskundige leiding; ook op verzoek. Kijk voor meer informatie op www.galerievanslagmaat.nl

Galerie Van Slagmaat is geopend vrijdag van 10-21 uur, zaterdag van 10-17 uur en op afspraak via
tel. 06 487 29 544.

Lees ook in de pers: Algemeen Dagblad


Corbani in Stedelijk Museum Amsterdam

-Zaterdag 3 november exposeerde ik tijdens de museumnacht in het Stedelijk Museum te Amsterdam!

Andy's 15 minutes of Fame Gallery
Het Stedelijk Museum staat tijdens de nacht in het teken van Andy Warhol. Hij voorspelde 15 minutes of fame voor iedereen.
In de Andy's 15 minutes of Fame Gallery opent elke 15 minuten een nieuwe tentoonstelling! De opening wordt verzorgd door de nachtburgemeester compleet met champagne een fotograaf en een suppoost. Muzikale omlijsting by DJ Aardvarck!

Zaterdag 3 november 2007
Museumnacht Amsterdam
19.00 - 02.00 uur
Stedelijk Museum


Expositie New York - 30 november t/m 2 december 2007

- In deze Gallery in New York is een postkaart formaat schilderijtje van mij te zien-

James Cohan Gallery - 533 West 26th Street New York

Postcards From the Edge is a unique show and sale of original, postcard-size
artwork on paper by established artists.
All works are priced at only $75 each and sold first-come, first-served.

Collectors and art lovers from
all over attend this much-anticipated event!


-APRIL 2007
Van 27 april t/m 6 mei zijn alle stembussen in een overzichtstentoonstelling te zien in ARTI ET AMICITIAE op het Rokin in Amsterdam-

"Democratie is een Kunst"

Nu we in Amsterdam elektronisch stemmen zijn de stembussen overbodig geworden en heeft de gemeente er voor dit project 50 ter beschikking gesteld. Naast de 44 kunstenaars uit 18 verschillende landen krijgen de lijsttrekkers van de zes grote landelijke politieke partijen de kans om van een stembus een kunstobject maken en te laten zien wat volgens hen de kunst van Democratie is.

De kunstobjecten zullen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en waarschijnlijk Den Haag op bijzondere wijze worden geëxposeerd. Naast vier overzichtstentoonstellingen zullen zij afzonderlijk te zien zijn in galerieën, winkeletalages, bioscopen, theaters en scholen. Kijk op website voor meer infomatie en de locaties en data.Sculptuur "Like A fish in Water" is onlangs gefilmt voor een aflevering van Gooise Vrouwen. Het zal hoogstwaarschijnlijk op donderdag avond 2 november om 20.30u uitgezonden worden op televisie (talpa).

Veel plezier met kijken!


Het Zandvoorts Museum presenteert:

21 juli t/m 22 oktober 2006

Expositie Splash van Donna Corbani


Olieverfschilderijen en sculpturen in brons


21 juli van 16.00 tot 18.30 uur Opening met zeemeerminnen & muziek

Calling all Mermaids!
Tijdens de opening van deze spetterende expositie kunt u oog in oog komen te
staan met kleurrijke, gracieuze meerminnen. Niet alleen als schilderij of brons
maar ook in levende lijve! Deze performance wordt gedaan door muzen van
de Californische/Zandvoortse kunstenares Donna Corbani.
Splash is een retrospectief met als thema het strand en zee leven gemaakt in
de stijl waar deze kunstenares internationaal beroemd mee is geworden.

adres: Swaluëstraat 1 Zandvoort
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13 - 17 uur Zandvoorts Museum

Foto's opening - Pictures opening Splash!

Recensie - Expositie Splash


 Schilderij Strength siert de omslag van Een arts van de wereld. Het is de derde keer dat een schilderij van mij voor een boek illustratie wordt gebruikt.

Een arts van de wereld neemt de lezer aan de hand van diverse casuïstiek mee naar de spreekkamer en laat zien wat het concreet
voor een arts betekent om een allochtone patiënt op consult te hebben.

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum ISBN 90 313 4659 4


Kunst Ahoy Rotterdam

7,8,9 oktober is mijn werk te zien op de grootste internationale kunst-beurs van Nederland. U vind mij op stand nr. 220

KUNST-in-AHOY

Locatie: Ahoy, Ahoyweg, Rotterdam (nabij Zuidplein)
Datum: van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober 2005
Openingstijden: vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur


Korting op een Corbani bij Pretium Telecom!


Open Tuin Dagen Amsterdam

Galerie Fuer a Dentro heeft een drietal beelden van mij in hun sfeervolle tuin staan. De Amsterdamse Grachtenmusea organiseren Open Tuinendagen in het derde weekend van juni op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni. In het kader van het jaar Stad aan het water is er speciale aandacht voor water in de tuin. Aan Amsterdams mooiste grachten zullen meer dan 25 tuinen van particulieren en instellingen gedurende drie dagen hun poorten open zetten. De tuinen zijn alle drie de dagen geopend van 10 uur tot 17 uur. Een passe-partout kost 12 euro. Op het passe-partout staan alle tuinadressen vermeld met een korte beschrijving.

Prinsengracht 624-626 Galerie Fuer a Dentro, design buitenmeubelen. Tweelingpand uit de 17e eeuw met sfeervolle binnentuin naar ontwerp van Arend-Jan van der Horst.


15 juni - Groeps-expositie opening door Rayman in Stadslandgoed De Kemphaan Almere

17:00 uur openingswoord (Kemphaan/ Christine van Stralen, directrice Bureau voor Kunstprojekten)

17:15 uur openingswoord Heleen Visser, wethouder werk en inkomen Almere

17:30 uur Opening door Jörgen Raymann, cabaretier

18:00 uur Diner en tweede try-out voorstelling Fanny en Marius van Marcel Pagnol, door theatergroep Suburbia.
Kaartjes (€ 32, 50) kunt u bestellen via Stadslandgoed de Kemphaan 036-5475050, het Uitburo 0900-0191 en bij alle VVV’s van Flevoland

 


Dj Brenda


23 april word een feestelijke expositie-opening in Q Global Kitchen aan de Nieuwendijk 62 te Amsterdam. Tussen 17.00 en 19.00 uur kan iedereen
alvast een voorproefje mijn Open Atelier dagen zien. De muziek word verzorgt door een mijn favoriete Dj's: Dj Brenda (Stalker, Woodstock). Deze expositie van olieverfschilderijen blijft voor een onbepaalde tijd te zien. Wel wordt deze collectie i.v.m. andere exposities afentoe gewisseld voor ouder werk.


Sotheby's

Veiling aan Zee - Vrijdag 10 september vindt in Take five aan Zee (Zandvoort) een veiling o.l.v. veilingmeester Albertine verlinde van Sotheby's Amsterdam plaats. Bekende kunstenaars (o.a. Donna Corbani, Kees Verkade, Marianne Rebel) en bekende Nederlanders (o.a. Jan Lammers, Yvonne van Gennep) hebben hun werk ter beschikking gesteld. Aanvang 19.00 uur, kaarten kosten 27,50 incl. buffet en drankjes, meer info www.vinoearte.nl


Juni 2004 - Een nieuw brons beeld is ontstaan, op deze nieuwe pagina kunt u de afwerking volgen: The making of


Burgemeester van Zandvoort & DonnaEnthousiaste bezoekers

Open Atelier Corbani 3&4 oktober 2003

Met ca.150 bezoekers was het Open Atelier weer een groot succes. Het Haarlems Dagblad plaatste een verslag met kleurenfoto hiervan.


Kalender 2004 & Postkaarten

Schoth Grafimedia geeftt in december mijn postkaart uit, dezelfde afbeelding komt ook samen met andere kunstenaars in een kalender te staan

De kalender is te koop via Schoth Grafimedia: dtp@schoth.nl of na 15 januari bij het Atelier


Corbani-stijl manege

Reuring op Stal - Castricum, Polderdijk 2 - Deze prachtige manege heeft Corbani als huisstijl!


Red Bull nomineerd schilderij "Charged", foto: expositie Beurs van Berlage Amsterdam